Fotografi

James Nachtwey

Este unul dintre cei mai mari fotojurnalisti de razboi si unul dintre preferatii mei. A fost si eroul unui documentar nominalizat la Oscar si are o voce care probabil l-a scos de multe ori din necazuri. Printre altele, a fotografiat si-n Romania, in orfelinate, dupa 1989. A acoperit copertile (sau copertele, ambele forme fiind corecte) multor publicatii mari din lume.

Josef Koudelka

Nascut in Cehoslovacia, este unul dintre fotografii din galeria Magnum. Nu doar talentul l-a facut celebru, ci si un „noroc” teribil. Pentru ca a asistat, cu aparatul in mana, la invadarea Cehoslovaciei, in 1968. Ca si Nachtwey, a fotografiat in Romania. Tigani.

Jan Saudek

Daca ma-ntreaba cineva care fotografie de Saudek imi place, nu stiu cu ce sa-ncep. Ceh ca si Koudelka, a abordat un cu totul alt stil. A vandut Occidentului fotografii din beciul casei sale, strecurandu-le pe sub ochii comunistilor, si a ajuns celebru foarte repede.

Freddy Alborta

A ajuns celebru pentru o singura fotografie si asa va ramane in istorie. Numai ca fotografia lui este una dintre cele care au marcat lumea. A avut sansa sa fotografieze, in 1967, corpul lui Ernesto Che Guevara, dupa ce a fost ucis de armata boliviana. Surprinzator, fotografia care avea sa devina una dintre cele mai cunoscute a fost vanduta initial cu 75 de dolari.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Fotografi&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s